Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions
Portada > Notícies GRAN IV FORÈS POESI...
 

[Tornar]

GRAN IV FORÈS POESIA I MÚSICA


Forès, el mirador de la Conca va celebrar la 4a edició del Forès poesia i música el dissabte 1 de juny en un dia assolellat i en què hi va haver certa treva meteorològica i el vent es va encalmar. Amb un programa d'actes molt complert i variat entorn la poesia, la música i l'art durant la jornada hi va haver una gran assistència de públic en tots i cadascun dels actes.  


A les onze del matí, l’Il·lustríssim Josep Andreu i Domingo, Diputat del Parlament de Catalunya i alcalde de Montblanc,  i el Sr. Josep M Llorach inaugurarien la jornada. L'alcalde de Forès posava accent en la satisfacció i l'honor que suposava celebrar un any més el certamen i la transcendència d'aquest per Forès. Josep Andreu, per altra banda, recordava emocionat el seu lligam familiar i d'infantesa amb el terme de Forès a través del Mas del Celdoni que es troba en aquest i felicitava a l'Ajuntament de Forès per organitzar aquesta jornada referent ja a tota la comarca.


Un cop inaugurada oficialment la jornada i tenint en compte que és l'any Espriu, la poeta monblanquina Enriqueta Moix  faria una breu i particular exposició de qui era Salvador Espriu i en llegiria uns poemes. Abans de cloure la inauguració faltaria la presentació de l'exposició de l'Arxiu Mail Art del Taller del Sol de César Reglero tot donant a conèixer que és el Mail Art i ho acompanyaria d'una escenificació d'aquest. L'exposició es podria visitar durant tota la jornada.


Inaugurat el certamen s'anirien desenvolupant les diferents activitats previstes. Un altre any el Forès poesia i música comptaria amb la Glosada a la Plaça del Mirador, al migdia, amb Marcel Casellas, Mireia Mena i Ramon Gual, acompanyada d'Alfons Rojo i Toni Rocosa. I una vegada més la glosada va embadalir, animar i fins i tot fer participar activament els seus espectadors.  


En aquest mateix temps, també a la plaça del Mirador, es va desenvolupar la 1a Trobada d'intercanvi de punts de llibre a Forès gràcies a l'Associació Literària l'Escarritx de Montblanc. Van ser una quinzena de col·leccionistes de punts de llibre de diferents pobles de la Conca de Barberà i de Vilanova i la Geltrú, de Pallejà, del Pla de Santa Maria i del la Bisbal d'Empordà que van passar per la trobada. Aquesta primera trobada va tenir molta acceptació, per la qual cosa se n'esperen properes edicions.


A les cinc de la tarda, desprès del dinar popular, seria el torn dels Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferraries. Un concert molt animat i esperat com demostra el fet que la Carpa Forès poesia i música va quedar un xic petita per acollir la gent. El recital va durar gairebé dues hores i tant el públic com els mateixos artistes van passar una estona molt festiva i agradable.


A les set de la tarda Marçal Font recitaria la seva obra poètica acompanyat de la música experimental dels Low Low Blow. La lletra i el contingut de la poesia i l'enèrgica i expresiva forma de recitar de Marçal Font va deixar embadalit el públic, d'una sala cultural plena a vessar, i es va fer pal·les el perquè el poeta és campió de tants poetry slamps.


I per acabar d'amanir la complerta jornada Roger Mas, en format quartet, oferiria un emotiu i molt proper concert, combinant la seva música amb algunes lectures poètiques, particulars reflexions i constants referències al poble de Forès que ja coneixia. La carpa novament quedaria plena d'un públic molt entregat que va poder percebre que aquell concert també era molt especial i emotiu pel cantautor de Solsona.


Forès, en aquesta quarta edició, va viure un gran Forès poesia i música. El rècord de públic respecte edicions anteriors fa pensar que aquest certamen ja està consolidat i que esdevé així una proposta turística i cultural més de Forès i de la Conca de Barberà.  L'Ajuntament de Forès valora molt positivament tota la jornada i assegura que seguirà treballant per mantenir el nivell del certamen tot perfilant i millorant més la jornada.