Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions

Paisatges del vi de la Conca de Barberà


Paisatges del vi és un projecte creat per mesclar d'una nova forma, el vi i tot el seu entorn. Les principals DO de catalunya (DO Montsant, DOQ Priorat, DO Terra Alta i DO Conca de Barberà), s'han unit per fer més proper el concepte del vi, de les terres, la cultura i sobretot, la fusió de tots els sentits.


Aquesta ruta està indicada per fer-la amb parella, amb els amics, companys de feina, etc. S'ha de fer sobretot amb temps, sense presses, i aprofitar per contemplar els paisatges, descansar als miradors, passejar pels pobles, visitar cellers i gaudir d’uns vins únics i exclusius.


Després d’aquesta experiència coneixereu de més a prop la Cultura del Vi, el passat i el present dels territoris del sud de Catalunya i la seva gent, que han viscut pel i del conreu de la vinya. No cal fer-la tot amb un dia, preneu-vos el temps necessari i mantingueu ben desperts tots els sentits: la vista per gaudir del paisatge, l’oïda per escoltar la informació, l’olfacte per copsar els matisos de la natura, el gust per tastar els vins i el menjar, el tacte, etc.


Trobareu l'itinerari a les oficines de turisme de cada comarca en format MP3 o CD . També us el podeu baixar la Ruta dels paisatges del vi de la Conca de Barberà a la següent adreça: http://www.paisatgesdelvi.com/ca/do-conca-de-barbera

 
 
Descripció de Forès en l'itinerari:

 

Punt 10.- FORÈS

 
Des de Forès tenim una esplèndida vista de tota la comarca de la Conca i de bona part de la veïna, la Segarra. Està a la part nord de la comarca i és la privilegiada elevació el que fa de Forès el mirador natural de la Conca.
        
Els vins de la DO Conca de Barberà són uns vins de caràcter fresc i lleuger, amb una gran expressió aromàtica. Hi ha un 62% de raïm blanc i un 38 % de negre. De les varietats blanques es cull sobretot macabeu, parellada i chardonnay; i de negres destaca el trepat i l’ull de llebre. L’altre conreu destacat són els ametllers, els avellaners i les oliveres. Si tirem més cap a la Segarra, la comarca que també divisem des d’aquí, el tema ja tira més cap als cereals i els fruits secs.