Impulsat per AOC

Ajuntament Totes les administracions

La Ruta del Cister


La Ruta del Cister és una zona de Catalunya vertebrada pels tres monestirs cistercencs existents al país: el de Santa  Maria de Vallbona (a Vallbona de les Monges, a l'Urgell), el de Poblet (al municipi de Vimbodí i Poblet, a la Conca de Barberà) i el de Santes Creus (a Santes Creus, dins el municipi d'Aiguamúrcia, a l'Alt Camp).


La denominació "Ruta del Cister" va ser encunyada l'any 1989 amb la idea de potenciar el turisme en aquestes tres comarques i, amb aquesta finalitat, diversos indicadors de les carreteres, els senders i les poblacions d'aquesta àrea inclouen el logotip de la Ruta. Des dels monestirs, un dels atractius principals de la zona, es pot arribar fàcilment a diversos indrets amb una gran riquesa en gastronomia, artesania,  arquitectura, paratges naturals, etc. S'hi han definit també diverses rutes que es poden realitzar a peu o en bicicleta de muntanya.


El terme de Forès forma part de la marca turística La Ruta del Cister, no només pel fet de pertànyer a la Conca de Barberà,  sinó perquè  el GR 175 anomenat la ruta del cister té pas per Forès.


El ciclista o el caminant que fa via per la Ruta del Cister (GR 175) i passa  per Forès pot gaudir de la bellesa del poble i de la magnífica panoràmica que l’envolta.  Al mateix temps aprofitem per comunicar-li que Forès disposa del Refugi l’Abadia que està pensat especialment per a ciclistes i caminants que volen fer nit al nostre poble i l’endemà poder continuar amb la ruta.